Kezdőoldal Könyveink Előkészületben Szerzőink
Jenkins, Nancy Harmon:  Mediterrán ízek
Kategória: életmód, ismeretterjesztés

Fordította: Halász Zoltán

Ára: 3.500,-Ft
256 oldal

Nancy Harmon Jenkins könyve egyszerre szakácskönyv, élvezetes olvasmány és útikönyv: úgy vezeti el az olvasót a mediterrán konyhaművészet világába, hogy közben bejárja és bemutatja a Földközi-tenger környékének minden táját, ahol a feledhetetlen ízek születnek. Andalúzia „fehér falaitól” Törökország és Szíria partvidékéig, Szicília és Kréta szigetvilágáig, Toscana napsütötte tájaiig.
Különleges, de egyszerűen, nálunk is kapható és hazai nyersanyagokkal is elkészíthető ételkülönlegességek történetét meséli el, miközben pontos receptleírásokkal is szolgál. A híres amerikai gasztronómus írónő nagy jelentőséget tulajdonít a tengeri sónak, az extra szűz olívaolajnak, a pastának, a kuszkusz, a bulgur főzősi rejtelmeinek, a borok, a hüvelyesek, a zöldségek, valamint a tenger gyümölcseiből készülő fogások gazdag felhasználásának.



vissza

Vélemények: 
Véleményem a könyvről: bejelentkezés          regisztráció

_kepek/logo.png

Könyv kategóriák

Klasszikusok fiataloknak
Klasszikusok kisebbeknek
Ifjúsági irodalom
Fiatal felnőtteknek
Fantasy
Könyvek kicsiknek
Sulikönyvtár
Életmód, Ismeretterjesztés
Szórakoztató irodalom
Képregények

Kapcsolat

Elérhetőség
Webáruház
Felhasználónév
Jelszó
regisztráció
facebook oldalra